Electra in de keuken

uittrekbaar stopcontact

Een uittrekbaar stopcontact., best handig voor je mixer en incidentele apparaten.

Beeld: Keukenaccessoireshop.nl

Je koopt een nieuwe keuken, plant het aantal stopcontacten en een paar jaar later, zit je toch onhandig te doen met verlengsnoeren.
De laatste jaren zijn er enorm veel apparaten bijgekomen. We hebben nu een Nespresso, een toaster, een broodbakmachine, een blender, een juicer en vergeet ook niet al die apparaten die opgeladen moeten worden, de I Pad, I Phone.
Voor het aantal punten met electriciteit tel je alle apparatuur bij elkaar op en dan neem je 2x zoveel plekken. Let maar op, binnen 5 jaar ontdek je dat het niet overdreven was.

 

Energie op de juiste plek

Waar de beste plekken zijn voor je stopcontacten is geen enorme brainer. Maar, het is toch goed om even over na te denken. Natuurlijk een aantal waar je apparaten komen te staan. Bedenk ook dat je een plek wilt bij het aanrecht, zodat je makkelijk kunt mixen of tijdelijke apparatuur neer te zetten. Heb je een eiland? Dan is het ook fijn om daar een aantal stopcontacten te plaatsen, bijvoorbeeld net onder de rand.

Al je mobiele telefoons of tablets hoeven niet in de keuken opgeladen te worden. Toch zie ik het in veel keukens gebeuren. Waarschijnlijk omdat je vaak je tablet in de keuken nodig hebt, om te koken. Of omdat het aanrecht nu eenmaal ook een fijne tafel is met alle leuke dingen in de buurt. In ieder geval, reserveer wat stopcontacten voor opladen, niet te dicht bij de waterzone en niet “in de weg”.

Vergeet ook de electra groepen niet

In de loop der jaren zijn we steeds meer electriciteit gaan gebruiken. Vroeger hadden de meeste huizen 4 groepen en dat was meer dan voldoende. Maar, inmiddels gebruiken we voor alles wel een machine: oven, afwasmachine, magnetron, broodbakmachine, afzuigkap, electronisch kookplaat, snijder, hakker, juicer. En over een tijdje kan ik er vast weer 10 aan toevoegen. Check voor de zekerheid dat je hiervoor voldoende groepen hebt. Het zou jammer zijn als je straks je gerecht moet aanpassen omdat de stoppen steeds doorslaan.

Share This Post

Leave a reply