Grijze keuken

Beeld: Leicht keukens,
De grijze keuken is hip. Was het vroeger een saaie kleur, ofwel kwam de grijze keuken alleen voor in een boerenkeuken. Vandaag de dag is de grijze keuken naast de witte keuken de meest populaire kleur. Dat is ook niet zo gek, want grijs is de cameleon onder de kleuren.

Grijze tinten keuken

Grijs heb je in vele kleuren. Het klinkt misschien een beetje gek, maar als je goed kijkt zie je veel verschillen. Allereerst is er een verschil in donker en licht grijs. Grijs kan meer naar het blauw gaan, dan krijg je een blauwgrijze keuken of meer naar het rood, dan wordt het grijs warmer. Vind je grijs mooi, maar vraag je je af welke grijs? Kijk dan eerst hoe de zon de kamer binnenkomt. Heb je ochtendzon? Dan is een warmer grijs vaak heel mooi. Heb je al een rode avondzon, dan komt vaak een blauwgrijze keuken mooier over. Natuurlijk begint de kleur bij jouw smaak. Om te zien wat de kleur grijs in jouw keuken doet, kan je het beste wat stalen neerleggen in de ruimte en door de dag beoordelen.

De trens in grijze keukens

Een grijze keuken heel klassiek. Gekozen is voor een warme vloer en heel kleine rode accenten die de keuken ophalen. Het marmere witte blad combineert heel goed met deze klassieke grijze kleur

Sally wheat interiors Een grijze klassieke keuken. Gekozen is voor een warme vloer en heel kleine rode met groene accenten die de keuken warmer maken. Het marmere witte blad combineert heel goed met deze klassieke grijze kleur.

 

Ook in grijs zie je trends. Grijze keukens zie je terug in twee totaal verschillende richtingen. Allereerst zie je de grijze klassieke rustige keuken. Vroeger was grijs een veel gebruikte kleur in keukens. Die hang naar vroeger is dan ook goed terug te zien. Een totaal andere keuken zie je terug in de moderne of de design keuken in grijs. Hier wordt ook vaak een hoge glansgraad gebruikt.

 

 

 

 

 

Een grijze keuken combineert goed met hout of ton sur ton grijs

Grijs combineert eigenlijk heel goed met veel kleuren. Een prachtige combinatie geeft een blauw grijze keuken met een lichtere houtsoort. Warm en koele contrasten ondersteunen elkaar goed. Ook combineren koperen accessoires fantastisch met grijs. En vergeet ook niet om ton sur ton grijs te gebruiken. Op de kleurwaaier kan je kiezen voor aanpalende kleuren of juist contrasterende kleuren.

Een grijs aanrechtblad met witte kastjes of andersom

De kastjes zijn vaak het meest opvallend, als je kiest voor grijze kastjes, dan heb je al snel een grijze keuken. Is dat teveel voor je? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor witte kastjes, met een grijs aanrechtblad en bijvoorbeeld zacht grijze bovenkastjes. Of bijvoorbeeld een RVS koelkast. RVS is eigenlijk ook een soort grijs.

Hoogglans grijs of juist mat

Een hoogglans grijze keuken geeft een design effect en een matte grijze keuken meer een klassiek effect. Prachtig ook om matte en glanzende materialen te combineren. Denk daarbij niet alleen aan de kastjes, maar ook accessoires. Realiseer wel dat bij hoogglans je iets meer vingerafdrukken krijgt op het oppervlak.

Een grijze muur in plaats van een grijze keuken

Grijze keuken door grijze muur

Gaylor design Als je van variatie houdt of niet zeker weet of grijs iets voor je is, schilder de muur grijs en houdt de keuken rustig. Dit werkt ook heel goed.

Als je niet helemaal zeker bent of als je houdt van variatie dan kan je ook kiezen voor een witte keuken of beige kastjes en de muur grijs. Dit geeft ook een prachtig effect.

Share This Post

1 Comment

  1. alles over de keuken Klassiek landelijke stijl of jaren 30 keuken de kenmerken - 23 april 2015

    […] stijl keukens, maar dan vaker in het zacht groen. Ook hier gebruik van veel hout en panelen of zacht grijs. In matgrijs of doodmat […]

Leave a reply