Keuken ontwerpen voor snijden en wassen

Beeld: Leicht keukens

Koken kost niet de meeste tijd in de keuken. Waar ben je eigenlijk het meest mee bezig. Dit is belangrijk voor het beste keukenontwerp. Als je het zou bijhouden dan merk je al snel dat het niet het koken is, maar het snijden en het wassen.

Wassen en snijden, het meest arbeidsintensief

Eigenlijk is de voorbereiding arbeidsintensiever dan het koken zelf. Wil je de keuken efficiënt indelen en daarmee een optimaal keuken ontwerp, denk dan vooral aan deze functies.

Wat snij je eigenlijk allemaal en wat heb je daarvoor nodig. Groenten, vlees, fruit. Bij voorkeur scherpe messen in de buurt en ook de lade met bestek dichtbij. Minstens 3 verschillende planken. En vergeet ook niet om de prullenbak dichtbij te hebben. Rondlopen met schillen is echt irritant.
Denk bij de snijplek ook aan goede verlichting. Boven de kookplaat heb je de afzuigkap, maar boven het aanrecht niet altijd verlichting. Schrijf gelijk een lichtpunt bij het snijgedeelte in je keukenplan.

Vóór het snijden, meestal wassen

Bij ons thuis wordt het altijd uitbesteed, aan de kinderen, of aan degene die net lekker met een krantje op de bank zat. Wil je even groente snijden? Of, schil je de aardappels? Het is dan ook de meest arbeidsintensieve keukenklus. Maak het je gemakkelijk en zorg ervoor dat alles lekker dichtbij is. Dus, de wasbak dichtbij de plek waar je snijdt.

Share This Post

Leave a reply