Keukenkastdeuren veranderen je keuken compleet

Beeld: Restylexl
De keuken op eenvoudige en snelle manier veranderen. Het kan met nieuwe keukendeurtjes of ook wel keukenfrontjes genoemd. Wil je geen grote renovatie dan is het interessant om te kijken of je met wat kleine keukendeur aanpassingen groot resultaat kan bereiken. Sta je voor een compleet nieuwe keuken verbouwing dan heb je vast al nagedacht over de keuze voor je frontjes, want die zijn allesbepalend.

De stijl van de keukendeurtjes

Omdat de impact van een keukendeur zo groot is, zie je deze dan ook meestal terug in elke keukenstijl. Heb je een voorkeur voor klassiek of nostalgisch dan kies je meestal voor paneeldeurtjes. Een andere mogelijkheid is een glad oppervlak (modern), of in de vorm van planken (boerenkeuken).

Materiaal van de keukendeurtjes

Een klassieke, maar stoere keuken van RestyleXL goed gecombineerd met een betonlook aanrechtblad.

Een klassieke, maar stoere keuken van RestyleXL goed gecombineerd met een betonlook aanrechtblad.

Het materiaal van de keukenkast frontjes is groot. Je kan kiezen voor 1 materiaal en kleur, dan krijg je een rustig effect. Soms is het ook mooi om te kiezen voor verschillend materiaal. Bijvoorbeeld 2 frontjes van glas en de rest gespoten hout. Het meest voorkomend zijn gespoten (of geplakt) hout gecombineerd met glas (doorzichtig of mat) of RVS. Keukens met steigerhouten fronten geven een compleet eigen uitstraling.

 

 

 

 

 

De aflak van de keukendeurtjes

Vaak wordt bij de klassieke paneeldeurtjes gekozen voor een matte lak en voor modernere keukens een meer hoogglans lak. Hoogglans geeft meestal iets meer zichtbare vingers op de deurtjes en bij een paneeldeur vallen de lichte beschadigingen meer op. Ook zie je veel echt doodmatte aflak, dit geeft een mooi industrieel effect . Leuk is ook om 1 kastje te laten spuiten in schoolbordverf. Handig voor het boodschappenlijstje, maar ook mooi omdat schoolbordverf helemaal geen glans heeft.

Keukenkastfolie of gespoten keukendeuren

Keukenkastfolie is gespoten folie die op de front is geplakt. Soms is de kwaliteit van folies zo hoog dat je het nauwelijks ziet. Bij folie zie je heel licht een beetje een waterige waas en je voelt de folie bij de rand van de kast. Het alternatief is volledig gespoten keukendeuren. Vaak zijn de deuren 6x gespoten, waardoor de aflak hard genoeg is. Het is dan ook wel begrijpelijk dat gespoten deuren vaak een stuk kostbaarder zijn. Ikzelf heb na lange budgetoverwegingen gekozen voor een hoogglans lak in folie en nog steeds geen spijt van gehad.

De keukengrepen

Combinatie van materialen en kleuren maken deze greeploze keuken van Leicht bijzonder.

Combinatie van materialen en kleuren maken deze greeploze keuken van Leicht bijzonder.

Heb je eenmaal voor de keukenfront gekozen dan hoort daar meestal een keukengreep bij. Soms is de keuken greeploos. Je maakt de keuken open door er zacht op te drukken, of je kan er met je vingers bovenkomen. Een greeploze keuken is meestal een zeer rustige keuken. Een nadeel kan zijn dat je veel vingers ziet op een greeploze deur. Dan zijn er lange grepen vaak van RVS die mooi passen bij de modernere keukens. Tenslotte de klassieke keuken. Hier zie meest voorkomende grepen en knoppen. Meestal in koper, om het gevoel van vroeger terug te halen.

 

 

Keukenfronten in combinatie aanrechtblad en een achterwand

De mooiste keukenfronten geven de beste combinatie met het aanrechtblad en achterwand. Denk aan kleur en stijl. Alles in hetzelfde materiaal en kleur zal waarschijnlijk geen mooie combinatie geven. En een variatie aan materiaal geeft meestal het mooiste resultaat.

Volg mijn blog met Bloglovin

Share This Post

4 Comments

 1. alles over de keuken Klassiek landelijke stijl of jaren 30 keuken de kenmerken - 23 april 2015

  […] naar de keuken van rond de 1900 in de steden. De keuken is meestal off white of beige keuken met paneel frontjes. Vaak een marmeren of granieten aanrechtblad. Omdat ze vroeger geen verpakkingsmateriaal kenden, […]

 2. alles over de keuken Witte keuken is stijlvol en in alle keukenstijlen verkrijgbaar - 2 juli 2015

  […] witte keuken komt totaal anders over in hoogglans of in mat of zelfs doodmat. Is een keuken ijsblauw hoogglans dan zal je zien dat het blauwige meer aanwezig zal zijn. Een wat […]

 3. Marie de Jonge - 12 maart 2019

  Toen ik de deuren van mijn keukenkastjes opnieuw liet spuiten, kreeg mijn keuken ook opeens een geheel nieuwe uitstraling. Kleine veranderingen hebben een groot resultaat. Daarnaast is het natuurlijk ook een stuk goedkoper om je kastjes te laten spuiten in plaats van nieuwe te kopen.

 4. Marie de Jonge - 10 oktober 2019

  Er zijn tegenwoordig erg veel stijlen voor keukenkastjes te vinden. Ook zijn er talloze opties mogelijk voor de afwerking. Ik denk dat het belangrijk is om je te verdiepen in de mogelijkheden.

Leave a reply